Vi  har öppet som vanligt och håller oss kontinuerligt uppdaterade med Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Vi är måna om er patienter, oss själva och samhället. Det här är våra uppdaterade hygienrutiner.

Våra hygienrutiner.

  • Vi tvättar våra händer med varmt vatten och tvål mellan varje besök och använder handsprit innan fysisk undersökning.
  • Vi rengör behandlingsbänkar mellan varje besök och använder bänkpapper som vanligt.
  • Vi rengör badrum, dörrhandtag och övriga ytor på mottagningen flera gånger om dagen.

Ingen av oss som jobbar har varit utomlands de senaste månaderna, vi har också ställt in resor den närmsta tiden. Om någon av oss känner minsta symptom hör vi av oss direkt för att boka om din behandlingstid.

Det här önskar vi av dig som patient.

  • Avboka din behandling och stanna hemma om du känner minsta förkylningssymptom: feber, halsont, hosta, rinnande näsa eller sjukdomskänsla.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten när du kommer till mottagningen. Handsprit finns också i både receptionen och badrummet.
  • Har du nedsatt immunförsvar och känner dig osäker uppmanar vi dig att ta det säkra före det osäkra och boka om din behandling till ett senare datum.

Vad kan du göra själv?

Undvik större folksamlingar så långt som möjligt. Ta promenader för att stödja cirkulation och dränage. Risken att bli smittad när du är ute är låg om du undviker sociala kontakter.

Näringsämnen som är särskilt viktiga för immunförsvarets funktion är bland andra vitamin C1,2,3, vitamin D4,5, zink6,7 och selen8,9. Tänk på att ett minskat intag av socker ger ett bättre upptag av dessa viktiga vitaminer och mineraler10.

Prioritera återhämtning och sömn och försök samtidigt att minimera oro och stress för att stötta ditt nervsystem, hormonsystem och immunsystem att fungera optimalt11. Vi tycker själva att meditation är ett bra redskap, kanske har du andra sätt som funkar för dig.